[#VolemVeureTotInclòsPerIB3] Model de la carta

Aquest el model de la carta. Si voleu enviar-la, podeu fer-ho aquí.

Benvolguts senyors Andreu Manresa i Joan Carles Martorell,

El meu nom és ____________ amb DNI _________. Em dirigesc a vostès per fer una reclamació.

He tengut coneixement que vostès vareu declinar emetre el documental Tot inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres illes a la televisió pública de les Illes Balears, IB3. Els arguments que esgrimíreu foren que no és imparcial i que, per tant, podia portar problemes jurídics a IB3 per diverses afirmacions que s’hi fan, alhora que totes les informacions que apareixen han estat tractades a l’ens que dirigiu. Per això, vareu concloure que no es podria emetre a la televisió que dirigiu i rebutjàreu fer-ho.

No obstant això, el passat dijous 18 de juny de 2020, el documental Tot inclòs, es va emetre al Canal 33 de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. I ho va fer amb les mateixes condicions que us varen oferir: amb la cessió gratuïta dels drets d’emissió. Per tant, entenc que els vostres arguments no són vàlids: l’emissió al C33 no ha provocat cap problema per a la televisió pública catalana.

Per tant, donada la situació actual de profunda crisi econòmica al nostre territori provocada per l’aturada brusca i sobtada del sector turístic a les Balears, en ple debat públic sobre la necessitat de canviar de model perquè no depengui quasi exclusivament del turisme, i amb tot el màrqueting dels mitjans de comunicació promocionant la «prova pilot» que s’ha realitzat per tractar de rellançar el monocultiu turístic, tot sense donar veu a gaires discursos discordants,

EXIGESC:

Que reconsideri la decisió de no emetre el documental Tot inclòs a IB3. Crec que és el moment idoni per posar sobre la taula les nocivitats i febleses de l’actual model econòmic balear: no estic d’acord en que es rellanci la indústria turística de manera acrítica, sense que aquesta es posi en qüestió i s’assenyali com a la responsable de la greu situació a la qual ens ha abocat en l’actualitat. Tots sabem que la crisi serà més virulenta als territoris fortament dependents del turisme; s’ha d’aprofitar l’avinentesa per diversificar el model: no hauríem de tornar a caure en el mateix sotrac.

Finalment, entenc que la televisió pública balear hauria de donar espai a produccions locals que donen una visió crítica de la realitat del territori, oferint una informació objectiva, fonamentada, en català i que preocupa a una gran part de la societat balear com demostra tant el mig milenar de persones que feren possible el documental així com les bones audiències que registram allà on aquest es projecta. El discurs hegemònic del turisme copsa el gruix de la informació a dia d’avui; no puc admetre que es silenciïn veus discordants de reputats acadèmics, activistes i científics.

Espero la seva resposta.

Atentament, ______________